Zelfregie

In lijn met maatschappelijke ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is de rol van medewerkers binnen organisaties de laatste jaren veranderd. Veel meer dan voorheen wordt van medewerkers verwacht dat zij zelf regie nemen over hun inzetbaarheid gedurende hun loopbaan. Dat betekent eigenaarschap, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van medewerkers voor de eigen inzetbaarheid. Falke & Verbaan ondersteunt werkgevers én werknemers door middel van gerichte interventies, om de regie op inzetbaarheid effectief te managen, gericht op de ontwikkeling van een gelijkwaardige en volwassen arbeidsrelatie.

E-learning voor medewerkers

Het is van essentieel belang om medewerkers te stimuleren zelf de regie te nemen als het gaat om de eigen (duurzame) inzetbaarheid. In de door Falke & Verbaan ontwikkelde e-learning maken medewerkers op een interactieve manier, kennis met de gedragsmatige visie op inzetbaarheid en krijgen zij hiervoor handvatten aangereikt. Het doel van de e-learning is bewustwording te creëren en inzicht te geven aan medewerkers op het gebied van inzetbaarheid. Hierdoor zijn zij beter bekend met aspecten die een bijdrage leveren aan de eigen inzetbaarheid op korte en langere termijn.

Perspectief op werk - interventie langdurig verzuim

In samenwerking met TNO heeft Falke & Verbaan een evidence-based interventie ontwikkeld voor medewerkers die, om welke reden dan ook, langdurig verzuimen. Het belangrijkste doel is van deze interventie is een duurzame werkhervatting. Onder leiding van gecertificeerde trainers gaan deelnemers in vijf workshops van een dagdeel aan de slag met het versterken van het geloof in eigen kunnen (self-efficacy), het ontwikkelen van vaardigheden voor het omgaan met tegenslagen en het ontwikkelen van perspectief op werk.

Preventie- en arboprofessionals

Goed werkgeverschap en goed werknemerschap zijn voorwaarden voor een verantwoord beleid op gebied van arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid. ‘Het goede’ gesprek tussen werknemer en werkgever vormt hiervoor de basis; eigen regie van de organisatie op inzetbaarheid en zelfregie van medewerkers is hiermee onlosmakelijk verbonden. Falke & Verbaan levert desgewenst deskundige (preventie- en Arbo) professionals die kunnen worden ingezet als mede-uitvoerenden van uw arbeidsomstandighedenbeleid.

Neem contact met ons op!

We denken graag met u mee, laat in het formulier uw gegevens achter en we nemen contact met u op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Door het invullen en versturen van dit formulier verklaart u akkoord te gaan met onze privacyverklaring.

Ons werk

We zijn trots op wat we doen. Onze opdrachtgevers vertellen u graag wat we voor hen hebben kunnen betekenen.

Kennis en inspiratie

Kennis is er om te delen. Onze experts inspireren u graag en geven u handvatten over verzuim, gedrag, eigen regie en nog veel meer.