Advies Arbodienstverlening

Falke & Verbaan is al jarenlang actief op de markt van arbodienstverlening. Onze ervaring en ons (grote) netwerk maakt dat we, dit met enige trots, marktspecialist zijn op dit terrein.  Door onze ervaring en uiteenlopende, grote netwerk, bieden wij ondersteuning en advies bij uiteenlopende aspecten van arbodienstverlening.

Inrichting van samenwerking

Falke & Verbaan helpt u met het maken van keuzes over de – voor uw organisatie – meest optimale inrichting van uw Arbomanagement. Uw visie op verzuim staat hierbij centraal. Hierbij staat u voor twee belangrijke keuzes:

  1. Belegt u de regie met betrekking tot het Arbo- en verzuimbeleid in de lijn of besteedt u dit uit?
  2. Kiest u ervoor om deskundige ondersteuning intern te organiseren, of om dit uit te besteden aan een externe dienstverlener?

Als u de ‘kwadrantentool invult, krijgt u een eerste indruk met betrekking tot de vorm van arbodienstverlening die het beste bij uw organisatie past.

Begeleiding bij aanbestedingen

De complexiteit van arbodienstverlening maakt een aanbesteding tijdrovend en vraagt om de juiste expertise. Enerzijds dient rekening te worden gehouden met wettelijke kaders en marktontwikkelingen.  Anderzijds dient de in te zetten arbodienst een bijdrage te leveren aan uw organisatie doelstellingen. Een partij die naadloos aansluit bij uw visie en koers. Falke & Verbaan ondersteunt organisaties door desgewenst het gehele aanbestedingstraject, of onderdelen hiervan over te nemen of te begeleiden. Denk hierbij aan de koersbepaling, een onafhankelijke marktverkenning of het opstellen van het programma van eisen.

Onderzoek huidige / toekomstige situatie

Sinds het bestaan van arbodiensten zijn klanten kritisch over de dienstverlening. Dit blijkt uit (onder meer) de opkomst van meer eigen regie, taakdelegatie en het casemanagementmodel. Wrijving tussen klant en dienstverlener ontstaat vaak op het gebied van (bijvoorbeeld) communicatie met professionals, kosten die in rekening worden gebracht in relatie tot effectiviteit, transparantie van het verdienmodel, ondoorzichtige procedures, een gebrek aan flexibiliteit en mogelijkheid tot maatwerk, kwaliteit van professionals en het ervaren van een gebrek aan pro-activiteit. Falke & Verbaan analyseert en monitort de bestaande dienstverlening door te kijken naar bovengenoemde aspecten van arbodienstverlening. Onze analyses vinden altijd plaats op basis van de inzet van verschillende methoden en worden op maat aan uw organisatie teruggekoppeld. 

Neem contact met ons op!

We denken graag met u mee, laat in het formulier uw gegevens achter en we nemen contact met u op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ons werk

We zijn trots op wat we doen. Onze opdrachtgevers vertellen u graag wat we voor hen hebben kunnen betekenen.

Kennis en inspiratie

Kennis is er om te delen. Onze experts inspireren u graag en geven u handvatten over verzuim, gedrag, eigen regie en nog veel meer.